האם גרושה שנותרה בתולה אסורה לכהן?

שאלה:

ב"ה
מחילה אם זה לא נראה ברור..

האם יש הסבר לאיסור דאורייתא להתחתן כהן עם גרושה בתולה?
הכוונה היא למקרה כשהאישה (או הבחורה, ליתר דיוק) נשארה בתולה כל זמן הנישואין, והגירושין היו דוקא עקב זה (אי יכולת הבעל להיות בעל).
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מן התורה כאמור אישה גרושה אסורה לכהן לא משנה אם היא בתולה או לא, עצם העובדה שהיא התקדשה והתגרשה היא אסורה לכהן. לדוגמה, בזמן חז"ל שבתחילה היו עושים רק קידושין ורק לאחר מכן חופה ונישואין, אם היא התגרשה לאחר הקידושין עוד לפני הנישואין היא כבר אסורה לכהן מדאורייתא.

יחד עם זאת, לפי מה שאתה אומר שהסיבה שאישה זו התגרשה הוא משום שבעלה לא היה ראוי לביאה, אתה לא מפרט כאן יותר הרבה אבל יתכן שהיא אינה נחשבת לגרושה אלא הקידושין עצמם מתבלטים מחמת קידושי טעות. ברור שיש לבחון את הנושא לגופו ולבדוק היטב, אבל זו אפשרות קיימת בנסיבות הללו. בנוסף, צריכים לדעת שלפעמים בעיקר לדעת הרמ"א, היא יכולה להיות עדיין אסורה לכהן מחמת "ריח הגט", ראה רמ"א אבה"ע סי' ו' סעי' א' בשם הרשב"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אפשר לדייק..
    מה הכוונה לפעמים בעיקר לדעת הרמ"א?
    האם מותר לכהן שנודע לו על בחורה כזאת, לברר אודותיה?
    אם כן, כיצד עושים זאת?
    תודה רבה!