נזילה שבין שכנים

שאלה:

שלום וברכה
לפני כשנתיים רכשתי דירה ולאחר כחצי שנה נתגלה רטיבות בביתו של השכן בקומה למטה טענתי שזה היה קודם לכן ועל כן עליו להשתתף איתי אם הוא רוצה לתקן את הנזק בדירתו כמו כן עשיתי בדיקה על ידי חברה מקצעוית לבדוק נזילה והתוצאה היתה שלילית כ"כ הדירה של השכן היא לא מקבלת מספיק אויר ויש בה הרבה לחות ולכן בקיץ זה מתיבש ובחורף לח
מה עלי לעשות ?
בברכ יעקב וקנין

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי כ"כ את דבריך, אם אחר בדיקה מקצועית פסקו שהנזילה לא מהצינורות שלך, אינך חייב לשלם כלל. ואם הנזילה מהצינורות שלך, הינך לבדך חייב לשלם את כל הוצאות התיקון. ואם הנזילה מצינורות ניקוז של רכוש המשותף, כל הדיירים צריכים להשתתף בתיקון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    זה לא צינורות ניקוז זה רטיבות שנבעה מחומר אטימה (רובה) בין הבלטות וגם כתוצאה שהבית שלו לא רואה הרבה שמש.השאלה אם הוא צריך להשתתף איתי מהנזק שנגרם לו בבית
    בברכה יעקב וקנין

  2. אידוי שנוצר מאיטום של השכן העליון, ונגרם נזקים לבית ולרכוש של הדייר התחתון, אין חובת העליון לשלם על הנזקים, כיון שאין זה נזק ישיר אלא עקיף שנעשה על ידי ממונו. אך ניתן לחייב את העליון שיסדר את האיטום שלא יביא אדים לביתו של התחתון. אלא שצריך בירור החלטי שנזק הרטיבות מחמת האיטום. העובדה שאין מספיק שמש בדירת התחתון לא פוטרת את העליון למנוע את האידוי שנגרם מהאיטום.
    בהצלחה.