סעודת הבראה

שאלה:

מי מבני המשפחה האבלים צריך לשאת בהוצאות הכלכלה וסעודת ההבראה בשבעה?

תשובה:

שלום וברכה

סעודת ההבראה דוקא לא ניתנת על ידי האבלים, אלא על ידי אדם מבחוץ, שכן וכדומה, זה חלק מדין האבלות, כמבואר בגמרא במועד קן דף כז עמוד א, ויש לזה כמה טעמים, יש אומרים שמחמת אבלותו ימנע מלאכול אבל כשמביאים לו אוכל יתבייש לסרב, ויש אומרים להיפך, שמחמת צערו הוא עלול להשתכר, אבל כשאוכל מאחרים יאכל במידה, ויש אומרים שזה להראות לו אחווה ושיתוף בצער.

בנוגע לשאר ימי השבעה אין כל הלכה בענין. בדרך כלל הלב פתוח, יום אחד הגיסה הזו מביאה וביום אחר איזו דודה וכו', אם אצלכם הלב פחות פתוח ומפרגן, תסכמו ביניכם מי מביא מה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.