לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרדת ציציות / מוזיקה ווקאלית באבלות

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
1) האם ציצית שהפתילות שלה שלימות אך החוטים והקשירות התבלגנו האם מותר לברך? איזה תנאים צריך על מנת שיהיה אפשר לברך?
2) האם לאבל (על אביו) מותר לשמוע מוזיקה ווקאלית? ואם הוא מורה שצריך להעביר בכיתה שיר?
3) שאלה בנוגע לבריאת העולם ? מדוע נבראו המאורות אם כבר היה אור וחושך?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. גם אם החוטים הסתבכו מותר לברך, אלא שלכתחילה כתב הגר"א להפריד, ואמרו על כך את הנוטריקון ציצי"ת – צ'דיק י'פריד צ'יציותיו ת'מיד.
  2. לכתחילה יש להחמיר גם במוזיקה ווקאלית בשנת אבל, אבל מורה שצריך ללמד בכיתה שיר יכול להקל בכך.
  3. האור הראשון נגנז לעתיד לבוא, זהו לא האור שאנחנו נהנים ממנו, אנחנו נהנים מהמאורות. כמו כן חשוב לדעת, שאצל המאורות מבואר ברש"י בבראשית להאיר זה תפקיד משני… הם ניתנו לאותות ולמועדים לימים ושנים, כל המזלות תלויים בהם ועוד ועוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מספר הכריכות אינו מעכב, העיקר שיהיו חוליות וקשרים, לפחות שני קשרים טובים שביניהם חוליה של לפחות שלוש כריכות.