קריאת שמע על המיטה סמוך לשינה

שאלה:

את הוידוי האם אני חייב לקום ולעשות בעמידה, או שאני יכול גם את זה בשכיבה.?

ובקשר לעוד משהו שראיתי שיש מצב שבו, מותר לעשות את קריאת שמע שעל המיטה, חוץ מברכת המפיל, זמן מה לפני השינה. ואת ברכת המפיל בנפרד לאחר שכבר שכב, יכול כבר לברך את ברכת המפיל.

השאלות באיזה תנאי מותר לברך בנפרד את קריאת שמע שעל המיטה, ורק את המפיל סמוך לשינה.?

ומאיזה זמן אפשר כבר לברך את קריאת שמע שעל המיטה, לא כולל המפיל.?

וכמה זמן מקסימום מותר שיהיה ביניהם.?

תשובה:

שלום וברכה

וידוי נאמר תמיד רק בעמידה.

לכתחילה יש להסמיך את קריאת שמע על המיטה לשינה, כמבואר במשנה ברורה בסי' רלט ס"ק ג, אבל עיקר ההקפדה בזה היא אכן לגבי ברכת המפיל שלאחריה לא מפסיקים כלל בדיבור.

ערב טוב

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. האם יש מצבים מיוחדים שבהם ניתן לברך בנפרד.? כלומר לכתכילה אני מבין שלא. אך יש מצבים שכן? אני שואל כי קראתי היכן שהוא שיש מצבים מיוחדים שזה ניתן. שקוראים חוץ מהמפיל, הכל והמפיל בלבד סמוך לשינה.

  2. יש מצבים שקשה לי. לעיתים אין לי בעיה לעשות בסמוך לשינה, ולפעמים יש.

    אז כאשר יש מצבים שקשה לי. אז אני יכול לברך אותם בנפרד ורק את המפיל סמוך לשינה.?

  3. עלו לי עוד 2 שאלות. הבנתי שבמקרים מיוחדים כשקשה לי לברך הכל לפני השינה, אני יכול לברך את קריאת שמע שעל המיטה, ואחר כך לפני השינה, רק את המפיל.

    1. כמה זמן מקסימום לפני ברכת המפיל אני יכול לברך את קריאת שמע שעל המיטה.?
    2. האם מותר לפני חצות לברך את קריאת שמע שעל המיטה, ואחרי חצות סמוך לשינה לקרוא רק את המפיל ללא, שם מלכות.?

    וחוץ מזה כבר הכל נראה לי ברור. תודה רבה מראש.

  4. האם מותר בין הקריאה שמע שעל המיטה לברכת המפיל במקרה ואני עושה אותם בנפרד. האם מותר ביניהם לאכול או לשתות או לצאת החוצה או לעשות כל דבר אחר.?