מדוע האישה אסורה לאחר החתונה?

שאלה:

שלום.
רציתי לדעת אם יש איזה שהוא פיתרון הלכתי לעניין שבני זוג ביום חתונתם אחרי היחסי אישות אסורים? כי זה הכי לא הגיוני שאחרי שהם מחכים כל כך הרבה זמן אחד לשניה הם לא יוכלו לגעת זה בזו או הפוך…
תודה מראש על התשובה.

תשובה:

שלום רב,

כאשר אישה רואה דם היא אסורה. לפעמים זה דאורייתא ולפעמים זה מדרבנן שגזרו שלא יבואו לידי איסור דאורייתא. לאחר הבעילה הראשונה האישה טמאה למרות שלא ראתה דם כלל (כלומר, אפילו לא מחמת הבתולים עצמם). נכון שזה לא נוח, הרבה פעמים זה גם לא נוח שהאישה אסורה. לפעמים היא גם אסורה לאורך זמן אם היא לא מצליחה להתנקות, ובכלל, הרבה דברים אינם נוחים, אבל לא באנו לעולם אלא בכדי לקיים את מצוות הבורא בין מה שמובן לנו ובין מה שלא ממש מובן לנו. אנו צריכים להבין ולהפנים את זה הלכה למעשה שמטרת בואנו לעולם הוא כדי לקיים את מצוותיו וזה היסוד והתכלית שלנו. כאשר אדם מצליח להפנים את זה חזק בתוכו, הרבה דברים נעשים לו קלים יותר. כלומר, בין בתיאור שתיארת כאן, ובין בכל נושא אחר, כאשר אדם מרגיש שיש לו קושי מסוים אבל הוא עומד בו כי הוא רואה את המכלול זה הרבה יותר קל לו.

הרבה הצלחה