גליון הנהגותיו של התלמיד או ציוניו של התלמיד, מותר לקרוא בשבת?

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב

א' – גליון שבו רשומים רק הנהגותיו של התלמיד, מותר לקרוא בו בשבת?
ב' – גליון שבו רשומים רק ציוניו של התלמיד, שיש בו ציונים על מקצועות לא תורניים אך יש בו ציון על מקצוע תורני אחד (כתבתי גם על מקצועות לא תורניים בשביל שאבין מתי זה נהפך לגליון שמותר לקרוא בו, אני לא רוצה לשים ילד בבית ספר חילוני.) – מותר לקרוא בו בשבת כמורה לצורך חינוכו של התלמיד? וכאבא?

תודה רבה כבוד הרב, יום טוב

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל אם מדובר במקצועות תורניים או שאינם תורניים, הפירגון לילד על השגיו הלימודיים הוא מרכיב מאוד חשוב בחינוך שלו. זו הדרך לטעם בו את הרצון להתקדם בחיים, ללמוד, להתנהג כהלכה במקום הלימודים וכו', וכיון שכך זה נחשב כמו קריאה של מצוה שמותרת בשבת.