מאכלים מעורבים מבצל שנחתך בסכין בשרי וחלבי

שאלה:

שלום וברכה
האם אפשר לאכול "ביחד" סלט שנחתכה בסכין בשרי שאינו בן יומו שחתכו בו בצל להכין את הסלט עם אורז (לדוגמא ) שחתכו שם בצל עם סכין חלבי שאינו בן יומו
תודה רבה על כל שו"ת

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול שני מאכלים אלו יחד. בדבר חריף נאמרו שתי חומרות: א. שאין היתר של אינו בן יומו. ב. שאין היתר של נ"ט בר נ"ט. ממילא הבצל נחשב כבשרי או חלבי ממש, ואסור לאוכלו עם בצל שבלוע מהמין השני. [כמובן מבני ספרד יש שהקלו בדבר חריף שנחתך בסכין שאינו בן יומו, וכן דעת הגר"ע יוסף, אלא שבבן איש חי פרשת קרח כתב שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה ויש לחשוש לדבריו].