מינוס בבנק כדי לקנות מחיה לבית

שאלה:

שלום רב,
אני לוקחת הלוואה מהבנק כדי לכסות את המינוס (כי הבנתי שזה בעייתי מבחינת הלכה להיות במינוס ועדיף הלוואה)
השאלה שלי אם אני יכולה לקחת קצת יותר ממה שאני צריכה לכסות את המינוס בשביל ביגוד והנעלה שאני זקוקה להם מאוד! ולילדים שלי. ממש אין לי כסף לקנות לנו ביגוד. מגרדת כסף רק למעט אוכל בסיסי. האם מותר לצורך זה ? או רק נטו לכיסוי המינוס?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל בין מינוס בבנק לבין הלוואה בנקאית. קיים הבדל אם ההלוואה למטרת עסקים או למחיה יום יומית. לבנק יש היתר עיסקה, ויש הסוברים שההיתר חל דווקא כשמטרת ההלוואה לצורך עסקים, ולא צורך מחיה. ויש החולקים וסוברים שמותר גם כאשר מוציא את מעות ההלוואה לצורכי מחיה, ובלבד שיהיה לו עסק צדדי – דירה פרטית, או קופות גמל.

לכן אינכם צריכים לקחת הלוואה בנקאית לכסות את המינוס. וכמו כן לדעות מסוימות מותר לקחת הלוואה בנקאית לצרכים השוטפים בבית.

בהצלחה ועושר רב.