כשרות בטיול בחו"ל

שאלה:

שלום, רציתי לשאול שאלה.
אני בחורה שמנסה להתחזק ובקיץ הקרוב אני טסה לחופשה בחול עם הורי, הבעיה היא שאין מסעדות עם תעודת כשרות בחול ואף על פי שלא אוכל אוכל לא כשר בכוונה אלא אקפיד להזמין אוכל כשר עדיין יש חשש לחוסר כשרות באוכל אני לא רוצה לפספס חופשה עם ההורים זה לא בא בחשבון כי כבר הזמנו כרטיסים והכל

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי להצלחה רבה בדרך החדשה! אני בטוח שמעשיך אהובים מאוד לפני בורא העולם, הוא רואה את קשייך, וכל התגברות שלך נפלאה בעיניו!

אין ספק בכך שלא ניתן לאכול במסעדה שאינה תחת כשרות מוסמכת, ואל לך חלילה להתפשר בענין זה! מאכלות אסורות מטמטמים את הלב ומלבד זאת הרי זה תועבה לפני ה' יתברך.

מה שצריך הוא להתארגן היטב מראש, כיון שאת יודעת להיכן אתם נוסעים, תצרי קשר כבר עכשיו עם יהודים דתיים מקומיים, אולי בית חב"ד, שינחו אותך, היכן ומה ניתן לאכול, ובעזרת ה' תהיה לך חופשה נהדרת יחד עם ההורים בלי לוותר על עקרונותיך החשובים.

נסיעה טובה.