חישוב נתינת צדקה מכספי מעשר עתידיים

שאלה:

שלום וברכה
אבקש לדעת בבקשה בנוגע לחישוב הפרשת מעשר, במידה והפרשתי בחודש אחד יותר מהנדרש/יותר ממה שלקחתי על עצמי להפריש, האם אני רשאית להעביר את יתרת הזכות הזו לחודש הבא שאחריו?
ושאלה נוספת, במידה ואני רוכשת במתנה עבור ההורים שלי מכשיר מסויים לשימושם הפרטי או לשימושו הפרטי של אחד מהם (כמו טלפון וכו'), האם אוכל לחשב העלות הזו גם כמעשר?
תודה רבה על המענה ובברכת בשורות טובות אמן

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם בשעה שנתת את הכסף זה היה על דעת זה שבהמשך שתתחייבי מעשר תקזזי סכום זה, זה בסדר גמור, אבל אם נתת ללא מחשבה מסוימת, לא ניתן לחשב זאת כחלק ממעשר עתידי שעוד לא היית חייבת בו באותה שעה. יתירה מכך, גם אם התחייבת כבר מעשר, ופגשת עני ברחוב ונתת לו צדקה ללא כל מחשבה שזה יהיה ממעשר, גם את זה לא ניתן לחשב מהממעשרות אא"כ עשית כעין תנאי מראש שכל הצדקות יחושבו וכו'.
  2. אין לתת מתנה להורים מכספי מעשר שהרי הם לא עניים שמתפרנסים מהצדקה חלילה.