הכשרת מטבח אולם

שאלה:

ערב טוב!
תודה על תשובותיכם המהירות באתר…זה פשוט מסייע לנו נפלא…

רצינו לשאול- סגרנו אירוע במקום שישנה כשרות רבנות רגילה במשך השנה ואנו רוצים להכשירו לגלאט….נדגיש האירוע ביום ראשון כך שיש מעת לעת ובנוסף כל הבישול הוא יהודי וכל התבלינים והחומרי גלם במשך כל השנה מהדרין למעט הבשר שהוא לא חלק…

השאלות:
א. האם יש צורך להכשיר?
ב.אם כן מה צריך להכשיר? (כלי בישול ,סירים, תנור, גריל, צלחות הגשה, צלחות אכילה, סכו"ם ) וכיצד?

תשובה:

שלום וברכה

יש צורך להכשיר. השגחה של מלון או אולם זה דבר מאוד סבוך, ואם אין שם השגחה קפדנית לא הייתי משתמש בכלי הבישול. לגבי כלי האכילה אפשר להקל, כיון שזה בעצם כבר כלי שני או שלישי, ולאחר 24 שעות שהיו ללא שימוש. כדי להכשיר יש צורך ברב שיודע לעשות זאת, זה לא כל כך פשוט להכשיר מטבח. אני חושב שההכשרה היא גם החובה שלכם לאורחים מבחינת היושר, אדם סומך עליכם שהאוכל גלאט הוא בודאי לא חושב שהכלים אינם גלאט.

רוב שמחות ונחת.