האם ניתן לערוך את ברית המילה באמצע הסעודה

שאלה:

האם בשביל שיחשב לסעודת מצווה צריך לעשות המוציא לאחר החיתוך בברית מילה או שאפשר לפני?

האם יועיל לעשות המוציא לפני החיתוך ואז אחרי החיתוך לאכול עוד כזית?

תשובה:

שלום וברכה

מצד עצם ההגדרה של הסעודה נראה ברור שגם אם הברית תהיה באמצע הסעודה עדיין היא סעודת מצוה, אבל יש שני אנשים חשובים שאסור להם לאכול לפני הברית, והם אבי הבן בעיקר וגם המוהל, וכפי שאסור לאכול לפני לולב או שופר וכדומה, ואינני רואה טעם להתחיל את הסעודה בזמן שאסור לאבי הבן לאכול…

ראה נחלת צבי סי' רסב. אמנם במהר"ם שיק או"ח סי' רפז מצדד להקל באכילה לפני ברית מילה, אבל המנהג כדעת הנחלת צבי דאין להתיר אלא טעימה בעלמא וגם זה רק בשעת הצורך.