לתרומות לחץ כאן

סיר בשרי שהשתמשו בו לחלב / כבוש כמבושל

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי בשיעור שאומרים שאם יש סיר שבישלו בו בשרי אם בדיעבד בישלו בו חלבי אם עברו 24 שעות מאז שבישלו בסיר משהוא בשרי אז מותר לאכול אבל אם לא עבר 24 שעות אי אפשר לאכול
שמעתי שאם יש דבר חלבי או בשרי על סיר כמו גבינה במשך תקופה של 24 שעות רצוף מבלי שטיפה זה גם בולע אפילו שלא בישלו בו בכלל
רציתי לשאול ראשית האם זה נכון ואם כן במידה שאכן מדובר בסיר שבלע דבר חלבי בצורה הזו במקרה שבו בישלו דבר בשרי האם יהיה צריך לחכות 24 שעות מאז הבליעה של החלב בתוך הסיר כמו בבישול שצריך להמתין שהטעם יפגם או שלא יהיה צריך?

תשובה:

שלום וברכה

זה נכון, הדין הזה נקרא כבוש כמבושל, והוא קיים כאשר מדובר בדבר לח ולא בדבר יבש, כלומר חלב בסיר יש לו דין כבוש כמבושל, אבל חתיכת שניצל יבש – לא. כמובן גם בדין זה יש את החילוק לגבי ה24 שעות שהזכרת.

יש רק לחדד שההיתר שהזכרת הוא רק בדיעבד, אבל איסור גמור להשתמש בסיר בשרי לשימוש חלבי גם לאחר 24 שעות שהיה ללא שימוש.

ערב טוב ומבורך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל