מי חלב כחלב?

שאלה:

בסד
שלום הרב!
היה לנו ויכוח הלכתי השבוע. יש לי חבר שביקר במפעל בחו"ל. ועושים שם חליבה לפרות. המכונות לוקחות את החלב ומפרידות בין החלב לבין המים שנמצאות בחלב.
והוא אמר שעשו ניסוי והביאו לפניו שתי כוסות האחת של מים רגילים והשניה של 'מי החלב' ולשניהם אותו טעם ואין אפשרות להרגיש בהבדל. וכן במעבדה בודקים את המרכיבים של מי החלב ואין בתוכם מרכיב מהחלב. (הוא אמר שזה עובר תהליך אידוי) השאלה הייתה האם המי חלב הם חלביים או פרווה? הרי יצאו מן החלב?

תשובה:

שלום וברכה

שולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן פז סעיף ח:
יש מי שאומר דנסיובי דחלבא (פי' חלב המתמצה מקפאון הגבינה), אינם בכלל מי חלב, ואסור מן התורה. אלא מי חלב היינו אחר שעושים הגבינות מבשלים הנסיובי, והאוכל צף מלמעלה, ולא נשאר בו אלא מים בעלמא. זהו הנקרא מי חלב.

הצטרף לדיון

תגובה 1