מטוטלת – עבודה זרה?

שאלה:

בענין המטוטלת!
אני לא בדיוק מבין בזה,
אבל יש לי שאלה אני רוצה לעשות דיאטה אצל מישהו שמכין דיאטות לפי מטוטלת.
האם מותר על פי הלכה?

תשובה:

שלום וברכה

אישית אינני מאמין בזה ונראה לי שחבל על הכסף… לעצם הענין לאחרונה יצא ספר עב כרס שטוען שהענין של המטוטלת הוא בעצם התחברות לכוחות רוחניים שיש בטבע ויש בזה איסור של עבודה זרה, שוב אישית לי זה נראה יותר כדמיון מאשר עבודה זרה, אבל בין כך ובין כך אין להתעסק בזה.

יש שטוענים שאלו לא כוחות רוחניים ואין כאן פנייה לשום כוח, אלא זה פשוט שדה אנרגטי שקיים בעולם וכל אדם משתייך אליו, ולכן לדעתם זה משהו פיזי ואין בזה חשש איסור, אינני בקי בעצמי אבל ודאי מספק יש לחשוש ולהמנע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב, אז לא נכון יותר היה להשיב "איני יודע"?
    ההסתמכות על כך שיצא איזה ספר עב כרס (שלפי המורגש לרב עצמו לא ידוע אם המחבר הגיע להוראה) שטוען משהו – לפי מה שאני מכיר את האתר, זה לא הדרך שלכם. ובדרך כלל אתם משיבים בצורה יותר מבוססת.

  2. אין לי דרך לבסס תשובה זו, ואכן מה שאמרתי שמעבר למה שאני ניזון מהספר האמור שהוא אגב מרשים למדי בתחושה המקצועית שהוא מספק, אין לי מקורות מידע מבוססים. ולכן המלצתי, שכיון שבלאו הכי מדובר באחת מן השתים או באמת חשש קרוב לשימוש בכוחות אסורים, או סתם שטויות והבלים, אין כל טעם להכנס לספקות כאלו.