לקנות מגוי שחשוד על גניבה

שאלה:

האם מותר לקנות מגוי בזול שחשוד שאולי גנב את זה ומה עושים אם כבר קניתי

תשובה:

שלום וברכה,

אם כל ממונו גזול, אסור לקנות ממנו. ואם יש לו מיעוט ממון שלא גזול מותר לקנות ממנו, מאחר וניתן לתלות שהקנייה שעשיתי הינה מהמיעוט. כמו כן אם איינו ודאי גזול אלא חשש, מותר לקנות ממנו.

כאשר כל ממונו גזול ועבר וקנה למרות של\היה אסור, אין צורך להשיב כיון שיש כאן שינוי רשות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חושן משפט סימן שסט ס"ג. וראה עוד סימן שנח ס"א, שאם המוכר חזקתו שגזל, אסור לקנות ממנו. ולכן אם ודאי גנב אסור לקנות ממנו, ואם אינו ודאי, או שיש לו מיעוט שלא גזול מותר לקנות ממנו.