זמני התפילות במסך מחשב בבית הכנסת בשבת

שאלה:

בשנים האחרונות קיימת טכנולוגיה חדשה בצורת לוח אלקטרוני ממוחשב, לוחות אינפורמציה ממוחשבים גדולים עם גרפיקה משתנה המציגה את זמני התפילה, זמני השיעורים וכו'. יש בתי כנסת שקונים את מסכי המחשב הגדולים האלה, מציבים אותה בכניסה לבית הכנסת, אבל אחרים עשויים לשים אותה במקום תפילה. האם יש להשאיר את מסך המחשב בשבת, או האם יש שאלה של עובדין דחול? והאם יש שאלה הלכתית אם מותר להתפלל מול מסך המחשב, אם יכול לראות השתקפות?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה בענין זה, כיון שהכל יודעים שהמחשב מתוכנן כבר מלפני יום השבת, דומה הדבר לתאורה ומזגן ושאר הדברים החשמליים שאנחנו משאירים על שעון שבת ואין בזה חשש.

ודאי אין להתפלל מול הלוח, ההשתקפות בדרך כלל אינה בעיה במחשב כזה, הבעיה היותר משמעותית היא שהוא מסיח את הדעת מהתפילה, וכפי שלא מתפללים מול תמונות וכדומה. ולכן יש להניחו גבוה מעל ראשי המתפללים או מחוץ לבית הכנסת או בכותל המערבי.