לתרומות לחץ כאן

הכשרת מחבת

שאלה:

אני אשכנזי, ובעוונותיי, מחבת שלא הייתה מסומנת אצלי ושימשה בפסח שעבר לבשר, נעשה בה שימוש בפסח הזה להכנת מאכלי חלב.
מה הדין עכשיו עם המחבת הזה?
ובאופן כללי, האם יש "כלל" כזה ששנה ללא שימוש בכלי כלשהו, "מכשיר" את הכלי לכל סוג של שימוש? מישהו אמר לי את זה פעם…

תשובה:

שלום וברכה

גם אחרי שנה שלמה כלי בשרי אסור לשימוש עם חלב, ועתה המחבת טעונה הכשרה. הבעיה בהכשרה של מחבת היא כפולה, ראשית אם מדובר במחבת טפלון ורגילים להשתמש בה במעט מאוד שמן, יש דעות שהיא טעונה ליבון ולא הגעלה וליבון ממש יקלקל אותה, שנית, התנאי הבסיסי בהכשרה של כלי על ידי הגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לחלוטין, ומחבת בדרך כלל יש בה שומן שרוף דבוק ולא ניתן באופן זה להגעיל, יש ללבן את המקום השרוף והשאר להגעיל.

[שנה ללא שימוש אינה מבטלת את חובת ההכשרה אלא רק מאפשרת לשנות יעוד של כלי מחלבי לבשרי על ידי הכשרה, אף שמנהג בני אשכנז בדרך כלל שלא לשנות].

ראה כאן הרבה תשובות על הכשרת מחבת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל