לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קשירת חצוצרות

שאלה:

שלום.פנתה אלי אשה בשנות ה30 עם פיגור קל הנשואה לבעל המאוזן ע"י כדורים למחלת הסריזרופניה..לזוג שלושה ילדים שנמצאים במצב של הזנחה בעקבות מצב ההורים וגם לילדים יש קושי ברמה ההתפתחותית. ההורים רשומים במשרד רווחה עם כל המשתמע. עו"סים מלווים דיור ביטוח לאומי ועוד. ישנה פניה מבית משפט להעבירם לאומנה וכמובן ההורים מתנגדים למהלך.
אמה של האשה בהסכמת האשה ביקשה בכל לשון של בקשה שנתיר לבתה "קשירת חצוצרות" בטענה שהזוג אינם מסוגלים להמשיך להביא ילדים במצב הנידון כי גם כך המצב רגיש ומסובך וכדי לצאת מידי ספק אינה רוצה שתשתמש באמצעים אחרים. יורנו הרב כדת מה לעשות .תודה

תשובה:

שלום רב,

במקרים כאלה מתירים לעשות קשירת חצוצרות. רק צריכים להשתדל שזה יהיה קשירת חצוצרות ולא ניתוק. כי הקשירה במועד הקשירה ניתן עדיין אם רוצים לפתוח את הקשירה, כך שזה לא נעשה סירוס. משא"כ ניתוק זה ממש סירוס. וידוע דעת הגר"א שסירוס אישה בידיים (ולא ע"י גרמא) זה איסור דאורייתא. נכון שרוב הפוסקים חלוקים, ראה אבה"ע סי' ה'. אולם ודאי שכדאי לחשוש לדעת הגר"א.