הנאה ממלאכת גוי שעשה עבורו ועבור ישראל

שאלה:

שלום לכבוד הרב/נים.
גוי שעשה מלאכה בשבת בעבורו ובעבור ישראל יחד האם יהיה מותר לישראל להנות באופן מלא ממלאכה זו או שאסור לו להנות ממנה בכלל בגלל שהמלאכה נעשתה גם בעבור ישראל לא רק בעבור הגוי?
אם אפשר בבקשה גם מקורות .

יום טוב ותודה .

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הוא עושה גם לצורך עצמו בכל מקרה מותר, כאשר הוא עושה לצורך אנשים אחרים, חלקם יהודים וחלקם גויים, הולכים בזה אחר הרוב, ראה שו"ע סי' רעו סעי' ב, וע"ע ביאור הלכה סי' רמח ד"ה וכן.