התפללתי ולא נעניתי!

שאלה:

פעם אחת עליתי לאוטובוס בבוקר וכולם היו בשקט ואשה אחת פגעה חולת נפש פגעה בי ברבים במשך 5 דקות ולא עשיתי לה כלום ואני לא מכירה אותה ובאותו זמן התפללתי לה' על בת דודה שלי שתתחתן והיא לא התחתנה. זה סגולה או שכתוב שהק שומע למי לנעלבים ואינם עולבים?

תשובה:

ודאי זו סגולה נפלאה להיות מהנעלבים ואינם עולבים, אבל צריך לדעת שלבורא העולם יש כל מיני חשבונות, לא הכל חייב להסתדר לפי מה שאנחנו הקטנים מבינים. בדיוק שוחחתי השבוע עם אדם שהתחתן בגיל 28 עם אשה בת 18, כשהיה בן 23 הוא קיבל ברכה מהחזון איש לזיווג, וזה כמובן נסחב עוד 5 שנים. שאל אותי אותו אדם, האם ברכתו של החזון איש זה כלום? והשיב מיד מיניה וביה, ודאי שברכתו מועילה בשמים! אבל כיון שזו היא הזיווג המיועד לי, בורא העולם לא ירצה לחתן אותה בגיל 13… כך שאנחנו לא יודעים ולא מבינים הכל, רק מאמינים שהכל לטובה ומה שטוב לנו יהיה בעיתו ובזמנו. העיקר להתחזק בעבודת ה' בשמחה ובאמונה פנימית אמיתית.