הוצאות שבת חוזרים!

שאלה:

האם באמת הוצאות שבת חוזרות? אבא שלי אמר לי שהוצאות שבת חוזרות רק למי שבאמת קונה לכבוד ה' ולא לכבוד הבטן, מי שבאמת מתענג על ה' ולא על הבטן. איך אפשר? אני לא בדיוק מבינה מה ההבדל כי בסך הכל הגוף נהנה מהאוכל הטעים

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שאנחנו קונים זאת לכבוד שבת, שהרי בימי החול אנחנו גם אוהבים לאכול אוכל טעים, ואעפ"כ בשבת אנחנו מכינים הרבה יותר נאה ומושקע, הגם שנהנים מכך זה חוזר. ואדרבה מצות השבת היא להתענג, והעונג הוא הנאת הגוף. רק אם אדם מוציא הוצאה מופרזת שאינה לפי מעמדו הכלכלי ולפי מנהג המקום, או שהוא מוציא הוצאות שיספיקו לו גם לימי השבוע, זה אינו בכלל הוצאות שבת.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין זה.