עשה מצווה והתחרט, האם צריך לקיימה שוב

שאלה:

עשה קריאת שמע או מצווה אחרת והתחרט שקיים את המצווה האם יצא ידי חובה או שצריך לחזור? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

גם באופן שהוא בכלל "תוהה על הראשונות" ואכן היה לו רצון מושכל לא מתוך כעס ואיבוד עשתונות או חולשה וכאב, שהוא מוותר על המצוה ומתחרט שעשה אותה, הוא מפסיד את השכר, אבל עצם מעשה המצוה נעשה והוא קיים את חיובו, ואינו צריך לעשות שוב. כלומר, איבוד השכר הוא עונש על המחשבה האסורה [עונש הגיוני, בבחינת "לא רוצה לא צריך"…] אבל אינו הפקעה לעצם המעשה שנעשה.