נסיונות

שאלה:

למה דווקא כשאני כן בוטחת בה' ובוכה ומתפללת אז הוא לא שומע? קשה לי כל יום להתמודד עם שיעמום מהבוקר עד הלילה. אני באמת שלא מבינה איזה תועלת יש פה

תשובה:

אינני בורא עולם ואינני מתיימר להבין את מהלכי העולם, אני רק יודע שהכל לטובתנו ותפקידו של האדם לעמוד בנסיונות ולא להשבר ולהתריס חלילה כלפי מעלה. דיברנו בענין זה פעמים רבות ואין ענין להרחיב עוד.