חנות של אדם דתי ללא הכשר

שאלה:

חנות פיצה במעלה אדומים בשם פיצה משה אין לו הכשר רשמי אבל הוא טוען שהמוצרים כשרים
והוא דתי
האם ניתן לסמוך עליו ?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר ביהודי ירא שמים ובן תורה, אפשר מבחינה עקרונית להאמין לו ולאכול, פיצה זו לא חנות מורכבת שמצריכה ידיעה רבה, ועד אחד נאמן באיסורים, כפי שכאשר אנחנו מתארחים אצל משפחה לא מחפשים את ההכשר כיון שאנחנו מכירים את האנשים. אבל כיון שאני כמעט משוכנע שלא מדובר ביהודי תלמיד חכם שבקי בפרטים, ויש בעיות של הפרשת חלה ניפוי נכון של הקמח, וגם בכל זאת יצר הרע לפעמים להביא מהכשר פחות מקובל בגלל מחיר וכדומה שלבעל חנות זה דבר משמעותי:

אין לאכול בשום אופן ללא הכשר!!!

יום טוב ומוצלח.