פתיחת 2 חשבונות לקבלת הטבות שונות

שאלה:

אתר שנותן מדי פעם הנחות מיוחדות שמוגבלות פעם אחת לכל משתמש שנרשם עם מייל וסיסמא(למשל קנה ב100 שלם 90 וכו), האם מותר לפתוח 2 חשבונות כדי לקבל את ההטבות השונות?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לא הותנה בפירוש לאסור על כך, אין איסור הלכתי להערים ולקנות פעמיים בזהות שונה. וראה נימקים.

בהצלחה.

נימוקים:

בעל האתר יודע שלקוחות יכולים להערים ולקנות בשני זהויות שונות, וכמו כן בצרכניה שנותנים מתנה על כל קנייה, יודעים בעלי הצרכניה את האפשרות של לקוחות שיכולים לערוך מספר קניות ולזכות בשני מתנות, ובדעתם שרוב האנשים לא יטרחו לעשות זאת, ועל המיעוט לא מקפידים. על כן אין איסור הלכתי בהערמה זו. אך אם מתנים בפירוש לאשור את הערמה – אסור.