סידור הזקן ספירת העומר

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם בספירת העומר מותר לסדר את הזקן או רק בפאות קצת?
האם יש מנהג להחמיר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כמובן אסור לסדר זקן בספירת העומר, זה נקרא תספורת… כפי שתספורת הראש זה רק לסדר את השיער…

וראה כאן מה שכתבנו בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מכונה לסידור זקן שאינה מורידה עד הסוף ודאי מותר. כל הנושא הוא במכונות גילוח שזה צריך מכונה עם הכשר.

  2. ולגבי גילוח הראש צריך עם הכשר? אין לי דבר כזה וההורים שלי לא יאהבו אם אני אקנה מה עושים? אבא שלי מספר אותי הוא ישתגע אם אני אגיד לו שאני לא מסתפר בגלל זה

  3. בראש עצמו אין בעיה, אבל במקום פאות הראש, בצדעים, צריך להשאיר אורך של 5 מ"מ, אינני יודע איך אתה נוהג להסתפר, אבל אם לגמרי קצוץ אז זה לא טוב.