זמן תפילה לנשים

שאלה:

אני התחלתי היום לומ את כל הקרבנות והעיקדה והכל כל מה שיש בין "יהי רצון" השני ל"מזמור שיר חנוכת הבית" זה מותר? והאם מות להתפלל שחרית ב10 או 11?

תשובה:

מותר בהחלט לומר את כל פרשיות הקרבנות, אבל לך באופן אישי אני ממליץ להסתפק בפרשת התמיד בלבד. שכן רק אתמול אמרת שאת לא רוצה להתפלל שחרית בכלל כי קשה לך, אם תעמיסי יותר מידי תשברי שוב… תתפללי מה שצריך וכך בעזרת ה' זה יחזיק בקביעות לאורך ימים!

נשים פחות הקפידו על זמן תפילה, אבל כדאי מאוד כן להקפיד, משום שלדעתי אין טעם שאשה תאמר ברכות קריאת שמע אחרי זמן תפילה [זמן תפילה לא זמן ברכות ק"ש, לא לטעות בזה!], שכן בלאו הכי אשה אינה מחוייבת באמירת ברכות קריאת שמע, אלא שהיא רוצה לקבל על עצמה לנהוג בענין זה כמו האנשים, אם כן כל עוד זה בתוך זמן תפילה יש בכך טעם, אבל לאחר זמן תפילה שגם לגבי אנשים מעיקר הדין כבר אין לאומרם, והרבה נדחקו בזה להתיר באופן שלא אמרם באונס וכו’ וסמכו על דעות יחידות בפוסקים, אשה שבלאו הכי לא מחוייבת בכך – לא תאמר.

אשה מחוייבת בעיקר בברכות השחר פסוקי דזמרה קריאת שמע ושמונה עשרה.