השתתפות בחינה של אחיינית בשנת אבל

שאלה:

האם להתיר לדודה ספרדית בחודש אבלותה הי״ב על אביה להשתתף בטקס הנקרא חנה (ח בחיריק) או תניא ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שטקס זה הוא חלק משמחת הנישואין, שאסורה לכל העדות והמנהגים בשנת אבל. לגבי החתונה עצמה כיון שמדובר בדודה קרובה יש להקל יותר, ובאופן שתשמש כמלצרית וכדומה, אבל לגבי שמחת החינה נראה לי להחמיר שלא תשתתף.

בשורות טובות.

מקורות:

לגבי ההשתתפות בחתונה ראה ערוך השלחן יו”ד סי’ שצא סעי’ י, יג, וראה גליון מהרש”א שם בשם מהרשד”ם, וגשר החיים פ’ כא ח-יב, ובאגרות משה יו”ד ח”ב סי’ קעא.