צידת כלב בשבת

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב.
היה לנו ענין בשבת וברצוני לדעת אם נהגנו כשורה.
יש לנו כלב בבית מבוגר ( אנו בעלי תשובה) לכלב דבק "לכלוך מצחין" בשבת סליחה מכבודו. לא יכלנו לעשות סעודה. לקחנו את הכלב ושמנו אותו בחדר וסגרנו עליו את הדלת. הכלב כמובן לא אהב את זה ורצה לצאת והצטער. לנו לא היתה ברירה כאן שכן אי אפשר היה לשהות בבית בצורה כזאת ואי אפשר היה לנקות את המפגע מפאת השבת.
האם נהגנו כשורה?
תודה מראש
תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שבעל חיים שניצוד מאליו, כלומר הוא כלל לא בורח מאיתנו ואדרבה מחפש את קרבתנו כמו כלב, אין בו בעיה של צידה.

ראה שו"ע סי' שטז סעי' יב.