היופי שבחיי המשפחה היהודיים

שאלה:

למה ה' עשה שיהיה אפשרות לחיות כזוג רק עם חתונה שזה גורם להרבה בעיות ולא כחברים שזה יותר כיף?

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה של נערה צעירה שעוד לא טעמה את היופי האמיתי של החיים… הקשר בין בני זוג אינו אכילת גלידה… זהו קשר נפשי עמוק של בנין משותף ומערכת מאוד קרובה שהנאמנות המוחלטת היא הבסיסי לה, ושם יסוד האושר האמיתי, הן מבחינה נפשית והן מבחינה רוחנית, ואין דבר יותר חכם מדיני התורה בענין זה של הקשר בין גברים לנישואין, יעידו על כך אחוזי הגירושין בקרב הציבור שאינו שומר מצוות, וסגנון החיים בקרב אלו שאינם מתגרשים… חוץ מלרחם אין עוד מה לומר.

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. דווקא אני רואה הרבה אנשים חרדים שזה לא נראה שהם המאושרים בעולם. כן אני עושה בייביסיטר אצל הרבה משפחות ואני רואה שיש חילוקי וצעקות ואי הבנות וגם אני רואה בבית את ההורים נמאסים אחד על השני העובדה שאבא שלי על המחשב כל היום….

  2. ולא עניתם לי על השאלה עצמה. אני יכולה להבין שנישואין אצל חרדים זה יותר מחזיק והכל אבל כרגע בתור רווקה סתם משהו זמני כזה אני לא מבינה למה ה' אסר מה הבעיה לבנתיים?

  3. הקשר הזה שמור ומיועד לתכלית מסויימת, לא מקלקלים את זה בסתם תאוות רגעיות, זה היפך המשמעות והורס את כל העתיד.