הורדת חלק משערה לבנה בגבר

שאלה:

כידוע אסור לגבר לתלוש שערה לבנה מתוך שערות שחורות, רציתי לברר האם גם אסור לגזור חלק מהשערה הלבנה, כך שתהיה פחות בולטת בשיער השחור? אשמח גם למקורות.

תשובה:

שלום רב,

שערה שלמה או חלק מהשערה זה אותו הדבר. נפסק בשו"ע יו"ד סי' קפב שאסור לתלוש אפילו שערה לבנה אחת משום לא ילבש, אז אין כל היגיון שחלק משערה יהיה מותר. יחד עם זה, אם המטרה היא לא להתייפות אלא רק כדי שלא יבלוט יותר מדי, בשו"ת התעוררות תשובה ח"ד סי' פט צידד לומר שזה מותר משום שהמטרה היא לא להתייפות. והביא ראיה ממראה שאסור להתסכל במראה כדי להתייפות ובכל זאת מותר כדי להסיר את הדבר המכוער וכד'.