תפילת שחרית לנשים

שאלה:

אין לי בשביל מה לקום בבוקר. אני גם ככה לא מתפללת שחרית ורק מתפללת מנחה אז אולי אני אמשיך לישון עד הצהריים מאשר להשתעמם? ואז בלילה אני אראה סרטים

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין מדוע את לא מתפללת שחרית, הוא חיוב גמור בעיקר לבני אשכנז, כמבואר במשנה ברורה בסי' קו. עיין שם מדברי הפוסקים שאף שהתפילה היא מצוה שהזמן גרמא, כיון שהיא רחמים, גם נשים חייבות בה שכן גם הן זקוקות לרחמי ה' יתברך…

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זה רק לספרדים, וגם זה רק לגבי שמונה עשרה ברכות השחר חייבים, את למיטב ידיעתי אשכנזיה וחייבת שתי תפילות גם שחרית וגם מנחה.