שכר שבת מעסק הפועל גם בשבת בחו"ל

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי עסק בחו"ל בתחום התיירות. תאור: יש לי במאגר הנתונים נהגים כלי רכב, אוטובוסים, מיניבוסים… מזמינים אצלי לדוגמא אוטובוס לכמה ימים וביניהם יום שבת. אני מסכם עם בעל אוטובוס מחיר נגיד 1000 ומוכר ללקוח ב1300. הבעיה שלי מבחינת יום שבת זה שאני חייב שעובד שלי גוי יפקח על האוטובוס שיגיע בזמן, יהיה כמה דברים כמו שצריך וגם ביום שבת. איך אפשר לסדר את זה שלא יהיה בעיה של שכר שבת? העובד מקבל משכורת ובונוסים. יוצא שהוא עושה שליחות עבורי בשבת.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הדרך היחידה לבצע כזו פעילות, היא רק אם אתה יוצר שותפות עם הגוי, כאשר השכר ביום השבת הוא רק שלו, ראה כאן כיצד הדבר מתבצע בפועל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    יהודי שיש לו תוכנה להעברת כספים ממדינה למדינה, והוא נותן אפשרות לכל מיני ציינג'ים ברחבי העולם להשתמש בתוכנה הזו, תמורת עמלה עבור כל העברה.

    האם בכך שהוא נותן רשות לציינג'ים ברחבי העולם להשתמש בתוכנה זו (בבעלות של גויים עבור לקוחות גויים) יש לו בעיה של שכר שבת? הוא מרוויח על כל העברה עמלה.

    האם זה דומה למכירת חפצים באופן המותר בשבת שאין בזה בעיה של שכר שבת, או שזה דומה לשכירות וריבית על פקדון שבעיקרון יש בזה בעיה של שכר שבת?

    האם יש בזה בעיות הלכתיות אחרות?