סיוע בהקמת בריכה מעורבת

שאלה:

שלום לרבנים האם נכון שלקרוא לחמותי וחמי אבא אמא זה מנהג גוים כי אם כן קשה הרי דוד קורא לשאול אבי? 2 שלום רב עם בישוב שגרים דתים וחלונים האם מותר להתפשר שיהיה ימים מופרדים וימים מעורבים בבריכה או שיש כאן דין מסיע או דין פתח של זונות שזה יהיה בעיתי שיתן מקום שאדם שלא היה טורח ללכת לאיסור ועכשיו יש בתוך עירו פריצות או שאני לא אחראי מי שרוצה ילך? ועם יש רב צריך שיהיה חובת מחאה? 3 דין פתח של זונות האם ניפסק להלכה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. למה מנהג של גויים? זה מנהג מאוד נחמד.
  2. אני מניח לפי המצב הדמוגרפי שאין ספק שתהיה בריכה, כל השאלה היא רק האם יהיו גם שעות נפרדות או רק מעורבות, אבל אין דרך למנוע את הבריכה, וממילא כדאי שיהיו שעות נפרדות. כמובן אם יש דרך למנוע את הבריכה לגמרי זה עדיף בהחלט, אין דבר יותר פרוץ מבריכה מעורבת, ואסור לסייע לדבר עבירה ויש לעשות הכל כדי להפריש את הציבור מאיסור.
  3. בנוגע לחובת המחאה הכל לפי הענין ויש לשאול בצורה הרבה יותר פרטנית מתוך הכרות עם המקום.