נדרתי לא לעשות עגיל – הצורך בפתח בהתרת נדרים

שאלה:

אם נדרתי לא לעשות עגיל אפשר לעשות התרה על זה ?

תשובה:

שלום וברכה

התרת נדרים אינה הוקוס פוקוס… כדי להתיר נדר יש למצוא פתח – נימוק משמעותי, שניתן לומר על פי שיקול דעת הבית דין, שמן הסתם אילו היה יודע דבר כזה וכזה לא היה נודר. אני לא מצליח להעלות בדעתי נימוק כל כך חזק להיות זקוקים לעגיל בסיטואציה מסוימת עד שניתן לומר שהנדר ממש שגוי מעיקרו… ולכן אינני רואה דרך להתיר נדר זה. אבל אתה יכול להתייעץ עם עוד רבנים אולי ימצאו נימוק הולם…

תזכה בעזרת ה' להשקיע את הראש בדברים חכמים וטובים ולגדול בתורה וביראת שמים טהורה!