מה ההבדל בין איש לאישה לגבי קשר במהלך הנישואין

שאלה:

למה אשת איש יותר חמור מאיש שנשוי? זתומרת קשר של רווקה עם נשוי פחות חמור מקשר של נשואה עם נשוי או עם רווק?

תשובה:

שלום רב,

על פי היהדות האישה מתקדשת לאיש ולא להיפך. כלומר, מתקדשת – מתייחדת. ומסיבה זו מותר מהתורה לגבר לשאת כמה נשים, שהרי הוא לא מיוחד דווקא להן, ואילו האישה אסור לה לשאת כמובן מעבר לאיש אחד, שהרי יש בכך סתירה לעצם היותה נשואה לו. לכן אשת איש שהיתה עם מישהו אחר זה אסור חמור ביותר. ואילו איש שהיה עם רווקה האיסור הוא גם ברור ומוחלט ואבל לא משהו שקשור להיותו נשוי או רווק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יתכן שיש הסבר טבעי יתכן שלא. אני לא עוסק בסיבות מדוע בורא עולם קבע כך במצוותיו. אני רק מנסה להבין מה הוא קבע ולא למה ומדוע. כי על כל דבר אפשר היה לשאול מדוע לא להיפך.