מאכלים העומדים למכירה – מוקצה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אני רוצה לשאול עוד כמה שאלות ברשות הרב לגבי מוקצה מחמת חסרון כיס. על פריטים שונים, כך שאתחזק עוד בהבנה שלי. אך אחלק את השאלות כנראה.
א' – לגבי דברי מאכל הנמצאים בחנות ועומדים למכירה. אם אני מקפיד עליהם שלא ינזקו – הם מוקצה מחמת חסרון כיס?
ב’ – אם אני לא מקפיד עליהם. אומנם ברור שהייתי מעדיף שלא ינזקו, אך אני מוכן להשתמש בהם במקרה הצורך הדחוף או לתת לאחרים במקרה צורך דחוף בחינם (או בתשלום אם זה אפשרי). אז לא מוקצה מחמת חסרון כיס?
דרך אגב, אם המאכלים הללו לא מוקצה מחמת חסרון כיס, אז מה דינם?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

דברי מאכל וכל מוצר אחר חד פעמי אינו מוקצה מחמת חסרון כיס, כיון שאם אדם רוצה לאכול את זה סימן שזה שווה לו את שווים, לכן אף פעם הוא לא מקצה אותם לגמרי, רק בכלים העומדים לסחורה שייך דין זה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שי סעי'