חשב שעשה איסור ולא בא הדבר לידי מעשה

שאלה:

אני שמעתי שמחשבות יותר חמורות ממעשה אז מי שחושב שאכל חזיר ובאמת לא אכל יהיה לו עבירה בזה שחשב?

תשובה:

שלום וברכה

בגמרא בקידושין דף פא עמוד ב אמרו:

תניא: אישה הפרם וה' יסלח לה – מה הכתוב מדבר? באשה שנדרה בנזיר ושמע בעלה והפר לה, והיא לא ידעה שהפר לה בעלה, והיתה שותה יין ומטמאה למתים. רבי עקיבא כי הוה מטי להאי פסוקא הוה בכי, אמר: ומה מי שנתכוין לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה, אמרה תורה: צריכה כפרה וסליחה, מי שנתכוין לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר – על אחת כמה וכמה!

כלומר, כיון שהאשה לא יודעת שבעלה היפר לה את הנזירות והיא שותה יין מתוך מחשבה שהיא עושה איסור, היא צריכה כפרה.