חציצה בצבע בתחתית התיתורא

שאלה:

צבעתי את צדדי התיתורא, ומטבע הדברים נצבע קצת גם מעט מתחתית התיתורא, וכיוון שהצבע היה סמיך כעת כשהוא התייבש יש בו מעט ממשות. לא הצלחתי לגרד. האם יש בכך חציצה או שזה בגדר מיעוט שאינו מקפיד כיוון שלא אכפת לי שהתפילין יישארו כך? אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה מקפידים בתפילין גם בחציצה מועטת שלא מקפידים עליה, כאן שזה חלק מעשיית התפילין וגם לא ניתן להוריד, נראה שזה בסדר גמור. גם אינני בטוח שזה נחשב ממשות.

ראה משנה ברורה בסי’ כז ס”ק יד.