"היכר" שרגיל להיות על השולחן

שאלה:

1) האם מהני היכר (כגון בהעלאת בשר וחלב על שולחן אחד וכיו"ב) שהוא חפץ שהוא רגיל להיות על השולחן, אבל בפעם הזה הניחו רק "לשם היכר", כגון להניח כוס פלסטיק ריק להיות היכר, שבפעם הזה לא היה בדעתו להניח כוס שם, אלא הוא "לשם היכר"?
2) כעין זה הסתפקתי אם הנים "עוד כוס", יותר ממה שהוא משתמש בו, אי חשיב היכר, אף שרגילים שיש כמה כוסות על השולחן (הצד שמהני הוא שהוא כוון "לשם היכר")?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע בסי' פח סעי' ב מבואר שאפילו לחם שהוא דבר רגיל על השולחן מועיל להחשב היכר, אם לא אוכלים ממנו בסעודה זו, והניחו אותו שם להיכר.

ערב טוב ומבורך.