אישה שחוששת להידבק במחלת מין של בעלה – חיוב כתובה?

שאלה:

האם אישה אשר נדבקה במחלת מין מבעלה ומפחדת לשכב עימו זכאית לכתובה ?

תשובה:

שלום רב,

לא לגמרי הבנתי את הסיטואציה. אם יש לאישה חשש סביר שבקיום יחסי אישות איתו, היא עלולה להידבק במחלה כזו או אחרת. והחשש הזה הוא סביר, כלומר, לא חשש מוגזם, א"כ בעצם מחלתו הוא מונע ממנה יחסי אישות, והדין הוא שאם אין צפי לרפואה או לפתרון סביר אחר, עליו לגרשה ולשלם לה כתובה. כך מופיע באבה"ע סי' עו סעי' יא: "ואם חלה או תשש כוחו ואינו יכול לבעול ימתין ששה חודשים עד שיבריא שאין לך עונה גדולה מזו ואח"כ או יטול ממנה רשות או יוציא ויתן כתובה". ומה שאמרו שם ששה חודשים הכוונה היא כאשר אין ידוע האם יש ריפוי למחלתו או לא. אבל אם ברור שאין סיכוי לריפוי אין צורך להמתין ששה חודשים. וכמו כן להיפך אם יש סיכוי סביר לריפוי רק במשך יותר מששה חודשים עליה להמתין יותר, ראה שם באוצר הפוסקים.

אולם אם היא כבר נדבקה במחלה או שהפחדים שלה אינם עולים בקנה אחד עם פחדים וחששות סבירים של בני אדם, ודאי שאם היא רוצה להתגרש והוא מסכים לגרשה אינו חייב לתת לה כתובה.