קידושין בצחוק

שאלה:

חבר שלי שם טבעת על ילדה ואמר הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל .
עד אחד שמע אותו אומר ועד אחד לא שמע אותו אומר אבל ראה אותו שם את הטבעת , מה דינם ?? דחוףףף

תשובה:

שלום רב,

מעשים אלו חמורים מאוד. צריכים מאוד מאוד להיזהר שלא לעשות מעשים כאלה זה עלול לסבך את הבחור והבחורה גם כאשר אין להם כל כוונה להסתבך. פוסקים רבים דנו במה שמוגדר "קידושי שחוק" כפי שהובא באבה"ע סי' מב ובפתחי תשובה שם. לכן לא ניתן להשיב על שאלה זו בלי לדעת יותר פרטים.

תוכלו להתקשר:

הרב זאב ליטקה