מדוע ספרדים מסתפרים רק בל"ד בעומר ביום?

שאלה:

בס"ד,
מה הטעם לבני ספרד שבדווקא ביום ל"ד ולא בליל ל"ד לעומר יהיה מותר להתגלח ? והאם הוא חיוב מן הדין ?

תשובה:

הסיבה לכך היא שזמן ההיתר הוא דוקא ביום ל"ד בעומר, היא משום שסבר השו"ע שגם ביום ל"ד מתו, אלא שיש לנו כלל שמקצת היום ככולו ולכן לא צריך לחכות לסיומו של היום, והכלל תמיד, גם לגבי אבלות שבעה ושלושים שמקצת היום ככולו אומרים רק לאחר תחילת יום ולא די בתחילת הלילה בלבד.

מקורות:

ראה משנה ברורה תצג ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מקום להתיר לבני ספרד שמוזמנים לחתונה של קרוב משפחה בליל ל"ד (חמישי בערב) להסתפר בליל ל"ד לאחר צאת הכוכבים לכבוד החתונה?