לקחת חופשת מחלה בגלל חולשה נפשית

שאלה:

האם מותר לקחת חופשת מחלה מהעבודה אם מרגישים לא טוב. לא ברמה המחלתית של ההגדרה. אלא ברמה הנפשית. כשיש הרגשת תשישות שאי אפשר להמשיך במצב הזה וצריך לקחת יום חופש או יומיים בשביל לחזור לעצמך? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

החוק מגדיר מחלה: אי כושרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע את עבודתו, הנובע על פי ממצאים רפואיים "ממצב בריאותי לקוי". מסתבר שחולשה נפשית גם נקרא מצב בריאות לקוי, ועל כן יהיה מותר לדרוש חופשת ימי מחלה במצב כזה. ויש לציין באישור רפואי שהמצב הבריאותי לקוי, או חולשה נפשית, ואין לציין מחלות שלא היו.

בהצלחה.

מקורות:

חוקי דמי מחלה הובא בספר משפט הפועלים חלק הנספחים נספח 6.