טלטול חבילה שאסור לפותחה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול: ביום שישי אחה"צ הגיע שליח והניח חבילה סגורה ליד הכניסה לבית שלי שבקומה שניה. גיליתי את החבילה לאחר שכבר קיבלתי את השבת. האם היה מותר לי להכניס את החבילה הסגורה הביתה? כמובן שאין דרך לפתוח אותה בלי לקרוע. כך שהשאלה רק אם מותר לטלטל את החבילה מחדר המדרגות אלי הביתה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם האריזה סגורה באופן שאסור לפותחה בשבת, או שיש בה חפץ שהוא אסור בטלטול בשבת, אין לטלטל אותה, שהרי היא מוקצה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם מדובר בעטיפת ניילון שקופה או סתם נייר אריזה חום מותר לפתוח ולקרוע בשבת כמו באריזות אוכל, הבעיה רק אם לא ניתן לפתוח בלי קריעת אותיות, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ט הערה יב.

  2. מדובר בעטיפת ניילון אטומה ואין אותיות. אם כךהשאלה שלי , האם מותר היה לי להכניס את החבילה הביתה?
    מדובר בעלונים שלא לשבת המדוברת אלא לזו שלאחריה. לא היה לי צורך לפתוח את החבילה. כל הבעיה שלי היתה אם מותר היה לי להכניס את החבילה מחדר המדרגות. פחדתי גם שאולי העלונים יתבזו ככה על המדרגות.