לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זמן ברכת הלבנה – שבעה ימים שלמים?

שאלה:

שבוע טוב האם היום לכתחילה אפשר היה ערב ז באייר לברך ברכת הלבנה ברוב עם הדרת מלך גם שאולי חסר זמן מה להשלמת 7 ימים שלמים כמנהג חסידים ומזג אויר הפכפך שאולי יגרום לבעיה ??

תשובה:

שלום רב

נחלקו הדעות לשיטת הסוברים שצריך שבעה ימים, אם הם נספרים מיום ליום שלמים או לא: לדעת האליה רבה בסי’ תכו ס”ק יד א”צ שיהיו 24 שעות מיום ליום, ומקורו באלפסי זוטא לרמ”ע מפאנו, אולם בכף החיים שם ס” ס”א כתב בשם הרש”ש שצריך שיהיו מיום ליום, וכ”כ ביסוד ושורש העבודה שער הצאן ובחסד לאלפים סי’ תכו ובבן איש חי ח”ב פ’ ויקרא ועוד רבים מהפוסקים. החישוב נעשה באופן פשוט מאוד, משעת המולד 7 פעמים 24 שעות הוא הזמן הראוי לאמירת הברכה.

אבל שים לב, שזה לא נבדק מראש חודש, אלא מזמן המולד עצמו בפועל שלפעמים קודם לראש חודש.