כלים שנמכרו לגוי בפסח

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מכרתי בבית את החמץ שהיה שייך לי(ליתר ביטחון לא באמת היה)
ואבי מכר את החמץ.
לאחרונה ראיתי שאם מוכרים את כלי החמץ לגוי יש צורך להטבילם שוב?
אניני יודעת אם הוא מכר גם את בכלים.האם יש חובה לנו ביום שוב?

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום לחשש, שכן המכירה בעצם לא מתבצעת על ידכם, אתם רק ממנים את הרב למכור לגוי, והרב יודע את ההלכה והוא מכר לגוי רק את החמץ הדבוק ובלוע בכלים ולא את הכלים עצמם.