ספק מסוים אם אמרינן קים לי

שאלה:

שלום וברכה
בשו"ע חו"מ סימן קפא סעיף א' 'שיירא שהיתה הולכת במדבר ועמד עליהם גייס וטרפה אם אינם יכולים להציל מידם ועמד א' מהם והציל הציל לעצמו וכו' ' ועי' בפתחי תשובה שהביא מתשובת חתם סופר סימן ק' דמדייק לשון המחבר שכבר טרפה דדוקא שכבר טרפה ממש ודהביא מלשון הטור בטור ובקיצור פסקי הרא"ש משמע דאפילו לא הגיע עדין לידם.. ומסיק הפתחי תשובה דלא פירשו הפוסקים בזה כל צרכם.
מה הדין בספק זה למעשה האם יכול הבעלים לומר קים לי כהחתם סופר או יותר כפשטות המחבר?

תשובה:

שלום וברכה,

המוחזק יכול לומר קי"ל כחת"ס ככל מחלוקת שיכול לומר המוחזק קי"ל. אלא שאם באים לפני הדיין, והדיין הכריע כצד אחד במחלוקת אין המוחזק יכול לומר קי"ל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כללי תפיסה לנתיבות אות כ.